Reisverslag: Keulen

Eindelijk was het zover, het moment waar we zolang naar uitgekeken hadden: onze trip naar Keulen. Wat een feest!

We zijn maandagmorgen om kwart voor 9 in de auto gestapt en richting Keulen gereden. Na tweeënhalf uur in de auto te hebben gezeten, waren we aangekomen bij de P+R in Weiden-West (buitenwijk van Keulen). Daar hebben we onze auto achtergelaten in de hoop dat hij er de volgende dag nog zou staan en zijn vervolgens in de tram/metro gestapt, die ons naar de binnenstad van Keulen zou brengen. Het ging allemaal heel voorspoedig en goed en we zijn uitgestapt bij een halte met een vreemde naam. Vanaf daar zijn we richting het hotel gelopen, omdat we onze bagage daar alvast wilden droppen. We hadden namelijk gewoon een reiskoffer mee en om die de hele dag mee te zeulen, zagen we niet zo zitten. Mama deed een poging om ons naar het hotel te leiden, Ananda slaagde er uiteindelijk in. We hebben onze bagage in de bagagekamer gezet en zijn de stad in gegaan.

En ja hoor, de eerste kerstmarkt was al snel in zicht. Het was zo anders dan we hadden verwacht. In plaats van allemaal standaard marktkraampjes op een rij, was er een soort van dorpje gemaakt. Er waren allemaal mini-huisjes die dienden als kraampjes. En alle kraampjes hadden weer hun eigen ding wat ze verkochten. Wat je er vooral heel veel kon kopen waren allerlei soorten eten en drinken. Als je alles zou willen proeven, zou je wel een uur bezig zijn geweest plus dat je overal nog 10 minuten in de rij zou staan, want het was zo ontzettend druk. Maar wel gezellig en sfeervol. Daarnaast waren er lichtjes, echt heel veel lichtjes. Zoveel dat het soms duizelde voor mijn ogen.

DSCN0025
“Er waren mini-huisjes die dienden als kraampjes”
keulen
Wat er zoal te koop was op de kerstmarkten

Er waren in totaal 6 kerstmarkten, we hebben ze allemaal bezocht. Eigenlijk zijn ze allemaal hetzelfde, maar ook weer niet. Iedere kerstmarkt had een verschillend thema. Zo had de eerste kerstmarkt een dorp-thema en weer een andere kerstmarkt een glitter-thema etc. Maar wat alle kerstmarkten gemeen hadden was de geur die er hing. Zodra je een kerstmarkt opliep, kwam de geur van zoete glühwein je tegemoet. Natuurlijk hebben we het even geproefd. Om eerlijk te zijn vond ik het niet zo lekker, maar je werd er wel lekker warm van.

keulenblog2
Ik doe voor de foto maar even alsof ik het lekker vind

Zoals ik al eerder zei, waren er door de hele stad echt super veel lichtjes. Maar de kerstmarkt bij de Dom overtrof echt alles. Het gaf een heel gezellig beeld.

DSCN0069
In het midden van de kerstmarkt bij de dom stond een hele grote Kerstboom met heel veel lichtjes
keulenblog3
Onder de kerstboom was er een podium waarop een groepje mannen muziek aan het maken waren. En al die lichtjes, zo mooi.

Nadat we de kerstmarkten eigenlijk wel zat waren, hebben we een plekje gezocht waar we konden eten. Dat is uiteindelijk een pizzeria die blauw stond van de damp geworden. Ondanks de slechte bediening, heeft het eten heerlijk gesmaakt. Dat was geen wonder, want we waren zo ontzettend moe. Onze voeten konden bijna niet meer. Maar gelukkig heeft het eten ons aangesterkt. We zijn daarna snel weer richting het hotel gelopen, Onderweg nog even ‘ohh’ en ‘aaah’ geroepen naar de zangers die aan het zingen waren op de kerstmarkten en wat eten en drinken gehaald voor in de hotelkamer.

Het inchecken ging allemaal leuk en aardig, en de kamer leek op het eerste gezicht ook zo. Maar één bed was doorgekrakt en de grond was vies. Maarja, het was een prima plek om uit te rusten. We hebben alle drie heerlijk geslapen.

De volgende morgen hebben we stevig ontbeten, omdat we weer een dag gingen lopen en winkelen. Vooral winkelen, want de kerstmarkten hadden we toch al gezien. Gelukkig hadden we de Primark al op de eerste dag gehad, dus konden we gelijk door naar de andere winkels. We hebben echt behoorlijk wat ingeslagen, maar dat mag dan ook wel voor een keertje. We zaten alleen met de koffer. Die hadden we dit keer niet in het hotel laten staan, omdat we na het winkelen niet weer terug wilden naar het hotel. We hebben dus de hele dag gesjouwd met die koffer. Winkel in en winkel uit met dat ding.

Even een foto bij de Kölner Dom
Even een foto bij de Kölner Dom. Helaas is het overduidelijk zichtbaar dat deze foto met een mobiel is gemaakt, in plaats van met mijn camera. Maar uiteraard hoort hij er wel bij.

Rond 3 uur waren we het eigenlijk wel zat. We gingen eten op het ‘Hauptbahnhof’ (wat een mega groot station!) en hebben vervolgens de metro terug naar de parkeerplaats genomen. Zo waren we om 4 uur bij de auto en op tijd thuis. Helaas kwamen we erachter dat we in de verkeerde metro/tram waren gestapt, dus moesten we weer terug. En ik was uiteraard wat impulsief dus ik stap snel uit de tram, terwijl Ananda nog moet opstaan en met die koffer richting de deur moet lopen. Maarja, omdat ik zo snel was uitgestapt, dacht ik daar natuurlijk niet aan. En ja hoor, de deur ging dicht en wilde niet meer open. De tram reed verder met Mama, Ananda en de koffer er in en ik bleef alleen achter op het station. Toen werd ik overvallen door een lachbui. Het heeft er vast heel raar uitgezien, zo’n meisje alleen die heel hard moet lachen. Gelukkig was het volgende station maar 200 meter verderop, dus ik zag Ananda en Mama alweer in de verte aan komen lopen. We hebben snel weer de tram terug genomen richting een station waar we wel konden overstappen op de goede lijn. Daar aangekomen zagen we een koffiebar, dus hebben we eerst maar eens koffie gedronken. Drie kwartier later zaten we in de tram richting Weiden-West. Uiteindelijk waren we ruim een uur later bij de auto, die er overigens nog gewoon stond. Gelukkig ging de terugreis met de auto wel zonder problemen.

Al met al waren dit echt twee geweldige dagen, waarop genot centraal stond. Ik heb genoten van mijn moeder, van mijn zus, van de stad, van de kerstmarkten, van de sfeer en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kan niet wachten totdat we ooit weer zoiets gaan doen. Helaas moeten we daarvoor eerst weer een jaar of 2 voor sparen denk ik. 🙂

2 gedachten over “Reisverslag: Keulen

  1. Ha reizigers, leuk dat we even mogen meegenieten van jullie avonturen, zijn jullie niet in de Dom geweest ?dan hebben jullie wat gemist, Jullie hebben nu een ervaring gehad die niemand je meer af neemt.

    Hillie.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: