Indonesië – Het is al mei…

2 gedachtes over “Indonesië – Het is al mei…”

 1. Ik keek al met verlangen uit naar je volgende blog, en het is weer
  een verhaal geworden dat me heel aanschouwelijk vertelt wat jullie allemaal beleven. En wat een prachtige foto’s!
  Het zal een fijn gevoel geven dat je iets voor die kinderen kunt betekenen. Gods Zegen gewenst!
  Liefs, oma

  Geliked door 1 persoon

 2. Geweldig verhaal ; prachtige foto,s . Ik ben een gepensioneerde man die met vriendin en 3 kinderen in Sumatra / Lake Toba woont . Jill is ook een kennis van mij uit Ommen , waar ik lang heb gewoond .Mijn (pleeg ) kinderen zijn 12 / 16 en 22 en hadden ook weinig toekomst ; ik heb de studie van alle 3 gefinancierd , en ben er trots op dat de jongste de beste leerling van haar klas is en de 2 anderen volgend jaar afstuderen , waarbij de oudste vanwege haar resultaten een beurs in Maleisie heeft gekregen . Ik blijf er op hameren dat voor mij het beheersen v/d Engelse taal een prioriteit is ; de arbeids markt in Indonesie is belabberd , maar in Maleisie zijn veel meer mogelijkheden . Bijna alle grote multinationals hebben daar een vestiging , en behalve werk bieden ze ook vervolgopleidingen . Ook de salariering is veel beter , wat betekent dat het thuisfront hier ook van profiteert . De weg is lang en niet makkelijk ; helaas spelen corruptie en nepotisme hier nog steeds een hoofdrol , en wie hier niet in meegaat wordt gelijk gestraft door geweigert te worden op een goede school / universiteit en de cijferlijst wordt bepaald aan de hoeveelheid rupia,s die de docent onder tafel toegeschoven krijgt…Ik hoop gauw weer eens iets van jullie te horen , want er is toch wel een gebrek aan positieve berichten. Groeten aan Jill en tot horens…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.