Toerist in ‘eigen’ omgeving

Zoals jullie allemaal vast wel weten, woon ik in het mooie Maastricht. Nu ken ik de stad Maastricht inmiddels best al goed, maar verder dan deze prachtige stad ben ik eigenlijk nog niet geweest. Ik kom nauwelijks verder dan school, de sociëteit van Lux en mijn kamer. Het was dus nodig tijd voor een verkenningstocht in de omgeving.

Dit deed ik niet alleen. Mijn ouders waren dit weekend in Maastricht en samen hebben we afgelopen vrijdag eerst door de smalle, onbekende straatjes van de stad en langs knusse, oude huisjes geslenterd.

blog-1

blog-4

Op zich hadden we dat allemaal wel ‘snel’ gezien. We besloten terug te lopen naar de auto en richting Vaals te rijden. Onderweg kwamen we langs Margraten. Dat is de Amerikaanse begraafplaats waar de soldaten begraven liggen die tijdens de gevechten in de Tweede Wereldoorlog in Nederland  zijn gesneuveld. Indrukwekkend om te zien!

blog-2

adsc00596
Tussen alle kruizen in, staan hier en daar ‘sterren.’ Op die plekken liggen overleden Joodse soldaten begraven…

blog-3

De lucht was overigens echt prachtig. Omdat het vroor, kleurde ze lichtblauw, geel, groen en oranje. Het was echt prachtig om te zien en absoluut een heel groot genietmoment. En het bleef nog wel een uur mooi.

Na een bezoekje aan de begraafplaats zijn we doorgereden naar Vaals. Daar hebben we op de Vaalserberg de auto stilgezet en even genoten van de witte wereld, het uitzicht en de prachtige zonsondergang.

blog-5
De bovenste foto is genomen vanaf de Vaalserberg, de andere langs de kant van de weg. Onvoorstelbaar, wat een kleuren!

We hebben ons opgewarmd in een knus restaurantje in Gulpen, waar we overigens ook heerlijk gegeten hebben.

adsc00602
Lieve papa en mama

Ik heb er eigenlijk nooit echt bij stilgestaan hoe mooi de omgeving hier is. Ik heb zin om eindeloze wandelingen hier te maken, alles te ontdekken en overal foto’s van te maken. Helaas laat de tijd dat niet helemaal toe, maar zodra er een moment komt dat ik de natuur hier kan ontdekken, ga ik daar volop van genieten!

 

3 gedachten over “Toerist in ‘eigen’ omgeving

  1. Leuk hoor! Ik heb in de zomer van 2015 vakantie gevierd in Valkenburg, ontzettend mooie omgeving daar inderdaad, en ben toen ook bij Margraten geweest, maar dan in de zomer, dan is het daar op een ander manier schitterend/bijzonder!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: