Het Maastrichtse hoogtepunt

Waar dacht je aan toen je de titel van deze blogpost las? Wat is het hoogtepunt van Maastricht, het Vrijthof misschien? Ja, misschien van de stad Maastricht (al vind ik het Onze Lieve Vrouwenplein gezelliger), maar ik dacht meer aan het letterlijke hoogtepunt: de Sint Pietersberg. Want als deze berg de hoogste berg van Nederland is, dan is dit ook zeker het hoogtepunt in omgeving Maastricht.

adsc00950

Ik ben samen met Rika, die dezelfde passie voor fotografie heeft als ik, richting Kanne gefietst. Het was heerlijk voorjaarsweer, dus alleen van de fietstocht al hebben we heel erg genoten. Iets voor Kanne hebben we onze fietsen geparkeerd en zijn we de berg opgelopen. Dit was voor mij de eerste keer dat ik me op de Sint Pietersberg begaf. We hebben  alleen aan deze kant van de berg gewandeld en dus ook hier foto’s gemaakt.

blog-1

adsc00942
Ik maakte deze foto met het idee dat dode bloemen ook heel mooi kunnen zijn.
adsc00981
Vroege tekenen van het voorjaar zijn overal al te zien! Oh, ik heb zo veel zin in de zomer en het groen van alle bomen…

blog-4

We liepen al een tijdje langs een hek dat ons weg moest houden van de welbekende afgraving, waar ze mergel winnen. Ik wilde dat eigenlijk wel van dicht bij bekijken, dus hebben we een pad naar beneden gevonden. Daar kwamen we uit bij de ‘fabriek’, maar echt een heel goed beeld kregen we helaas niet. Ik moet dus nog op zoek naar een plek waar ik dat wel kan krijgen.

adsc00969

adsc00958

blog-2

blo-3

Toen we weer terug liepen richting onze fietsen, kwamen we deze grot tegen. Nu heb ik hem even gegoogeld en blijkt hij de ‘Duivelsgrot’ te heten. Het is een vrij onbekende ingang naar een klein gangenstelsel in de Sint Pietersberg. Zeer interessant om hem eens van dichtbij te bekijken, helaas mag je er niet in…

Ik hoorde van heel veel mensen dat de Sint Pietersberg zeker een bezoekje waard is. Nou, gelijk hebben ze. Ik heb nu nog maar een klein stukje van de berg gezien en het liefst wil ik  nog veel meer wandelingen maken op de berg. Jullie kunnen dus nog veel meer ‘Sint Pietersberg-blogposts’ verwachten!

YOUTUBE:

Ben je nog niet uitgekeken? Kijk dan vooral even dit filmpje (klik op de link):

Het Maastrichtse hoogtepunt

2 gedachten over “Het Maastrichtse hoogtepunt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: