Een herfstsprookje aan de Moezel

Leuk, een cadeau aan je moeder geven. Nog leuker als je er zelf ook van kunt profiteren…

Afgelopen augustus is mijn moeder 50 jaar geworden en mijn zus Ananda en ik hadden het leuke idee om haar een weekendje weg te geven. We dachten, dat verdient ze wel en het is een leuk verjaardagscadeau. Ideeën, of beter gezegd, cadeaus werden werkelijkheid…

Na een tijdje op zoek te zijn geweest naar een leuke bestemming, hebben we toch de knoop doorgehakt. Het is het Moezelgebied geworden. Er is daar veel te doen, er zijn leuke stadjes en er is mooie natuur, maar vooral: er is daar lekkere wijn 🙂

Vrijdag 20 oktober was het dan zo ver. We zijn rond 9 uur ’s morgens in de auto gestapt en richting Duitsland gereden. Wat wel leuk was, was dat mijn moeder toen nog steeds niet wist waar we heen gingen. Ananda en ik hebben het de hele tijd voor ons weten te houden. Na bijna twee uur te hebben gereden, had ze het eindelijk geraden: Koblenz. Ons hotel stond daar niet, maar we wilden deze stad wel heel graag een bezoekje brengen. Rond het middaguur kwamen we aan, hebben we de auto geparkeerd en zijn we onze middag in Koblenz begonnen met een lekkere lunch.

BDSC06448
Herfstig Koblenz

Na de lunch zijn we de stad gaan verkennen. Het water trekt het hart van een schippersdochter (a.k.a mama), dus daarom zijn we eerst naar de kade langs de Rijn gelopen. Overal lagen cruiseschepen en overal liepen toeristen.

Over de Rijn loopt een kabelbaan, die je naar een slot boven op de berg brengt. Dit is wel een must-do als je in Koblenz bent en daarom hebben wij dit uiteraard ook gedaan. Het is echt heel leuk om in een cabine boven de Rijn te bungelen en de schepen onder je te zien varen.

BDSC06401
Niet de mooiste foto, maar zo krijgen jullie wel een beeld van hoe wij boven de Rijn bungelden

Boven op de berg hebben we een bezoekje gebracht aan het slot, of de citadel, of de kazematten, of het fort, of alles in één. Ik noem het wel gewoon ‘het’. Het heeft door de hele geschiedenis vooral een militaire functie gehad. Voor meer informatie, moet je maar even op deze link klikken. Wij hebben rondgelopen en vooral genoten van het uitzicht.

BDSC06412
Uitzicht op de Rijn
BDSC06428
Uitzicht op de Deutsches Eck, de Rijn en de Moezel

Weer terug op de “begane grond”, zijn we naar de Deutsches Eck gelopen. Wat een mega groot beeld is dat zeg! Kun je je voorstellen dat je voor jezelf zo’n beeld laat maken? Een beeld waar toeristen heen willen om er foto’s van te maken en een beeld dat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO terecht komt? Ik vind het maar een bijzonder verhaal.

BDSC06464

Wat zo leuk is aan een bezoek aan het Moezelgebied samen met je moeder, is dat ze veel verhalen heeft te vertellen over vroeger. Ooit waren er tijden dat mijn ouders weken voeren over de Moezel en de Rijn en dat ze met hun schip aan de kade van Koblenz lagen. Nu moeten we er speciaal een weekend voor plannen en er helemaal heen rijden.

BDSC06459

Nadat we nog even door het oude centrum van de stad hebben gelopen, wat winkels hebben bekeken en een koffietje hebben gedronken bij de Starbucks, zijn we weer in de auto gestapt en richting ons hotel gereden. Ons hotel was in het kleine plaatsje Pillig, oftewel de middle of nowhere. Maar dan echt middle of nowhere. Om in te checken in het hotel, had ik even een mailtje nodig. Helaas liet de techniek me in de steek, want ik had geen bereik. Gevolg: we zijn weer in de auto gestapt en we hebben net zolang rondgereden totdat ik internet had om het mailtje te openen. Nou ja, net zo lang rondgereden… Uiteindelijk was het alleen een rondje om de kerk 🙂

Het hotel viel ons in eerste instantie een beetje tegen, maar we hebben er uiteindelijk wel ons plekje van weten te maken. We hebben gegeten in het stadje Treis-Karden en zijn na een rustige avond op tijd naar bed gegaan.

De volgende ochtend begon onze dag met een lekker ontbijt. Daarna zijn we weer in de auto gestapt en richting Burg Pyrmont gereden. Om bij de burcht te komen, moesten we eerst een stukje lopen. Tenminste, dat dachten we dan. Eenmaal boven bleek dat er bij de burcht ook gewoon een parkeerplaats was. Ach ja, de ochtendwandeling was zeker de moeite waard, want wat waren de bossen mooi! We hadden geen beter weekend uit kunnen kiezen dan deze.

BDSC06493
Burg Pyrmont

BDSC06503

BDSC06502

BDSC06510

Na onze wandeling zijn we weer in de auto gestapt en richting Burg Eltz gereden. Ik had dit weekend één ding dat ik heel graag wilde zien en dat was deze burcht. Het was vanaf de parkeerplaats nog zo’n 2 kilometer wandelen, maar zoals ik al eerder zei was dat helemaal niet erg. De herfst was op z’n mooist!

BDSC06518

Na iedere bocht hoopten we de burcht te zien, maar steeds weer werden we teleurgesteld. Toen we de hoop op het zien van de burcht al bijna hadden opgegeven, zagen we in een keer de Burg Eltz tussen de groen-oranje-rode-gele bossen staan. Wat een plaatje!

BDSC06532

 

BDSC06543

Eén nadeel: er waren te veel mensen. Soms wilde ik wel eens dat ik de wereld voor mezelf had, zodat ik alle tijd had om haar op de foto te zetten zonder lastig gevallen te worden door andere mensen. Maar ja, dat is ook een beetje egoïstisch misschien.

BDSC06559
Mijn favoriete foto van het hele weekend!

Na ons even in een sprookje te hebben gewaand, zijn we opnieuw in de auto gestapt. Dit keer reden we niet naar een burcht, maar naar het plaatsje Cochem. Hier hebben we even rondgelopen, wat gegeten en een wijntje gedronken, met uitzicht op de Moezel.

BDSC06583
Kleine straatjes en vakwerkhuisjes in Cochem

Omdat we toch nog wel wat meer van de omgeving wilden zien, zien we weer in de auto gestapt en hebben we een heel eind langs de Moezel gereden. We hebben genoten van berghellingen met de wijngaarden, de kleuren van de herfst en de prachtige stadjes langs deze mooie rivier. We hebben onze toertocht beëindigd in Treis-Karden met een hapje en een drankje (drie keer raden wat voor drankje…).

BDSC06603
Beilstein

BDSC06610

BDSC06625
De meanderende Moezel

Onze laatste avond in het hotel was heel gezellig. We hebben lekker gekletst, muziek geluisterd en gelachen. De volgende ochtend zijn we direct na het ontbijt weer in de auto gestapt en naar Maastricht gereden. Dat was nog geen twee uur rijden. Om dit meer dan geslaagde moeder-dochterweekend af te sluiten, hebben we heerlijk geluncht aan het Vrijthof.

Het was een heerlijk weekend, waarin we hebben genoten van elkaar, van de natuur, van de stad en van de wijn en het was een weekend waar sprookjes tot leven kwamen.

3 gedachten over “Een herfstsprookje aan de Moezel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: