Een weekendje winter

Wie van jullie heeft er afgelopen weekend net zo veel van het weer en de natuur genoten als ik? Oké, het was koud, maar juist die kou zorgde ervoor dat ik zo heb genoten. De anders zo kleurrijke wereld was veranderd in een witte wereld. Op de bomen, de planten, het gras en zelfs op de spinnenwebben zat een dun laagje rijp.

aDSC06701

Afgelopen dagen was ik op kringweekend ergens in de buurt van Eindhoven. Doordat we vrijdagavond in het donker bij het vakantiehuisje aankwamen, konden we niet zien in wat voor omgeving we waren. Maar daar kwamen we de volgende ochtend snel genoeg achter. Toen ik als een van de eersten wakker werd en beneden door de beslagen ramen naar buiten keek, zag ik dat ons huisje aan de rand van een meertje stond. Buiten was het heel koud en mistig, wat voor een mysterieuze maar mooie sfeer zorgde. Ik heb snel mijn  kerstpyjama omgeruild voor een wat fatsoenlijkere outfit en ben toen met mijn camera naar buiten gegaan om de prachtige natuur vast te leggen.

aDSC06672

aDSC06676

aDSC06733

aDSC06725

’s Middags besloten we om bij Son en Breugel een wandeling te maken. Het leek wel alsof het daar nog kouder was dan bij ons vakantiehuisje, want de wereld was daar echt wit. Bijna helemaal wit dan, want hier en daar waren de kleuren van de herfst nog zichtbaar. Juist dat zorgde voor een heel mooi effect.

aDSC06755

aDSC06768

aDSC06788

aDSC06778

aDSC06839

aDSC06793

aDSC06845

aDSC06796

aDSC06828

aDSC06859

aDSC06810

aDSC06886

aDSC06911

aDSC06890

aDSC06876

Het was buiten niet meer dan 2 graden en daardoor hadden we het allemaal heel koud gekregen. Daarom zijn we naar de IKEA gereden, waar we lekker koffie en thee hebben gedronken. Uiteraard konden we het niet laten om gelijk een rondje door de winkel te lopen. Na ongeveer zo’n honderd stoelen en banken te hebben uitgeprobeerd, zijn we weer teruggegaan naar het restaurant waar we heerlijk hebben gegeten.

DSC06807

De volgende dag was het een paar graden warmer en de eens zo witte wereld was weer terug in al haar kleuren. Al was het nog wel heel koud 🙂 We hadden dus geen betere dagen kunnen kiezen voor een kringweekend dan het afgelopen weekend.

Eén opmerking over 'Een weekendje winter'

  1. Wat een prachtige foto’s, Linda! Ik denk dat je wel een prijs verdient als je ze instuurt voor een wedstrijd. Je hebt echt talent op dit gebied! En het is nog een leuke hobby ook! Ga zo door! Groeten van oma

    >

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: