Malaga, Spanje

Wat is er nou fijner dan de koude temperaturen in het winterse Nederland in te ruilen voor warme temperaturen en meer zon?

Een paar weken terug ontvluchtten mijn vriendinnen en ik het koude Nederland. We namen het vliegtuig richting Zuid-Spanje, waar we een weekend lang hebben genoten van de Spaanse zon. Het was een heerlijk weekend met fijne temperaturen in de prachtige stad Malaga. En voor mij was het ook nog eens de eerste keer Spanje.

bDSC07545

Smalle straatjes, gekleurde huisjes, ramen met de leuke luikjes, maar ook een boulevard met palmbomen, een groot strand en een stukje geschiedenis: Malaga heeft het allemaal. De stad is dus de plek bij uitstek voor een stedentripje.

bDSC07347

bDSC07343

Het was zaterdag zulk heerlijk weer dat we de dag voornamelijk op de boulevard en het strand hebben doorgebracht. Ook hebben we nog een boottochtje gemaakt, dat absoluut een hoogtepunt van de dag was.

bDSC07445

bDSC07460
Oud Malaga meets nieuw Malaga

bDSC07354

bDSC07551

Bij ons appartementje zat ook een dakterras met een mooi uitzicht over de stad en de bergen rondom de stad. Vooral tijdens de zonsondergang was het genieten, omdat alle kleuren van de stad nog beter uit leken te komen.

bDSC07635

bDSC07653

bDSC07747

bDSC07675

De tweede dag begon bewolkter, maar eindigde heerlijk zonnig bij het slot van Malaga. Het uitzicht was prachtig, maar ook het slot zelf. Je kon over de smalle muren van het slot lopen, waardoor je aan elke kant weer een ander uitzicht had. Daarnaast was er een heel mooie binnentuin met cipressen en sinaasappelbomen. Dit alles in combinatie met de laatste middagzon was prachtig!

bDSC07767

bDSC07775

bDSC07800

bDSC07777

bDSC07823

bDSC07860

bDSC07881

We hebben ons weekend afgesloten met Spaanse wijn en burgers op dit gezellige pleintje. Ik denk dat de foto’s wel laten zien dat Malaga een stad is waar je echt helemaal tot rust kunt komen. Zij het op een terrasje in de binnenstad, zij het op het strand of zij het op de boulevard. Ontspannen kun je zeker en dat is wat wij ook hebben gedaan. We hebben genoten van dit heerlijke weekend onder de Spaanse zon.

dsc07487.jpg

Eén opmerking over 'Malaga, Spanje'

  1. Gisteren dacht ik nog: zal er al gauw een blog van Linda komen over haar vakantie in Malaga? En vandaag kwam de prachtige fotoserie!
    Wat mooi! Wat zijn er toch grote verschillen in vele vakantiebestemmingen die je al hebt gezien. Deze foto’s zijn weer heel anders dan van je vorige uitstapje! Maar weer even schitterend! Liefs, oma

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: