De Dellen en Curfsgroeve, Maastricht

Iedere keer weer verbaas ik me erover dat je maar net de stad Maastricht uit bent of je zit al midden in de natuur, tussen akkers met graan, oude mergelgroeves en boomgaarden. Zo ook gisteren, toen ik besloot om me een dag niet bezig te houden met mijn to-do lijstje, maar de rust op te zoeken in de natuur. Alleen, even tijd voor mezelf.

Processed with VSCO with hb2 preset

Ik fietste vanaf ons huis richting Amby, een wijk in Maastricht. Daar besloot ik een landweggetje in te slaan dat ik al eerder had ontdekt. Halverwege dit weggetje heb ik mijn fiets geparkeerd en ben ik gaan lopen, vol afwachting waar ik uit zal komen. Ik heb trouwens een nieuwe camera, de Olympus OMD E-M10 Mark II. Echt een prachtcamera, ik ben er zo blij mee! Ik vind het heerlijk om uit te proberen wat ik er allemaal mee kan, hoe veel ik kan spelen met scherpte, kleur en licht. Wie weet zien jullie dit ook wel terug in de foto’s, dan moet je het me maar laten weten! 🙂

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset
Het landweggetje door de akkers en velden, net buiten Maastricht

Ik liep een eindje door, tot ik uitkwam bij het natuurgebied, De Dellen (best grappig, want ik ken ook een ander natuurgebied dat ook De Dellen heet). Het gebied bestaat uit vooral veel bos waar runderen grazen en uit een oude Mergelgroeve, de Curfsgroeve. Het is echt zo mooi om te zien hoe ze de natuur haar gang laat gaan.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset
De Curfsgroeve

Als je goed op de bovenstaande foto kijkt, zie je wat dieren op een helling. Dit is een kudde geiten die mag grazen in de groeve om zo, als ik het goed heb begrepen, overbegroeiing op een natuurlijke manier tegen te gaan.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset
Ik word trouwens ook zo blij van al die kleuren in de foto’s…

Ik liep een eindje verder en stuitte op een klein meertje, naast de groeve. Het was er stil en zo idyllisch.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Die natuur, die kleuren!

Uiteindelijk kwam ik weer uit op een normale weg die dwars door een het buitenste deel van Berg en Terblijt loopt. Via die weg kwam ik weer uit op het landweggetje waarop ik mijn wandeling was begonnen. Het eerste deel vanaf Berg en Terblijt gezien liep door allemaal appelboomgaarden heen.

Processed with VSCO with hb2 preset

Toen ik verder liep, kreeg je een prachtig uitzicht over de akkers en velden en in de verte Maastricht. Als je goed keek, kon je de Sint Pietersberg en de vele kerktorens die Maastricht rijk is allemaal zien.

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Uiteraard kon ik het niet laten om ook nog minutenlang stil te zitten in de berm, om zo te proberen om een korenhalm, een stukje prikkeldraad en een uitgebloeide plant mooi op de foto te zetten. Je moet toch wat als er niet veel meer in bloei staat en je toch zulke foto’s wilt maken hihi

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Ik merk wel echt dat het zo goed is om af en toe de drukte te ontvluchten en de rust van de natuur op te zoeken. Wat is het dan ook fijn dat je in een plek woont waar dat ook zo makkelijk kan. En wat is het fijn dat je daar dan ook steeds weer opnieuw achter komt.

2 gedachten over “De Dellen en Curfsgroeve, Maastricht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: