Wenen, Oostenrijk

Wenen. Een stad die me echt heeft verbaasd. Zo schoon, zo perfect, zo veel mooie gebouwen. Overal waar je kijkt zijn gebouwen die niet onderdoen aan paleizen. Wenen staat überhaupt vol met paleizen. Mooie straten, mooie tuinen en zo veel sfeer. Wenen.

Processed with VSCO with hb2 preset

Afgelopen weekend bracht ik door in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De voornaamste reden voor dit stedentripje was het brengen van een bezoekje aan een vriendin die een half jaar stage loopt en woont in deze stad. Heel handig, want daardoor hadden we een privé gids die ons de stad kon laten zien. Allereerst nam ze ons mee naar het museumkwartier in het centrum van Wenen. Nou, we keken onze ogen uit. Alleen maar mooie gebouwen.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

En toen we doorliepen, kwamen we uit in misschien wel de mooiste winkelstraat die ik ooit gezien heb. De duurste winkels in de mooiste paleizen. En het leukste was eigenlijk dat er wegens een muziekfestival overal mensen vanaf balkons aan het zingen waren en de mensen in de straten gezellig meezongen. Dat maakte sfeer helemaal compleet.

Processed with VSCO with hb1 preset

Toen we de straat uitliepen, kwamen we uit bij de Stephansdom, de grootste kathedraal van Oostenrijk. Weer was ik verbaasd over hoe mooi een gebouw kan zijn.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

De volgende morgen zijn we richting Paleis Schönbrunn gegaan, beter bekend als het paleis van Sissi. Het terrein rondom het paleis is immens groot. Het paleis heeft 1441 kamers. Echt, wat moet een mens met 1441 kamers in een huis. Wat moet een mens überhaupt met zo’n groot huis. En dan te bedenken dat ze hier vroeger alleen maar tijdens de zomermaanden verbleven, omdat dit paleis de zomerresidentie was. Echt bizar.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Na een paar uur rondgewandeld te hebben over het immense terrein van dit paleis, zijn we richting Prater gegaan. Dat is een pretpark midden in de stad en vrij toegankelijk. We hebben uiteindelijk gekozen om alleen maar in een zweefmolen te gaan die ongeveer zo’n 80 meter hoog gaat. Daarna hebben zijn we maar op zoek gegaan naar een koffieplekje, waar we konden opwarmen.

Processed with VSCO with hb1 preset
Misschien wel de foto waar ik het meest trots op ben 🙂

De volgende dag hebben we de hele dag geslenterd door de mooie straten van Wenen. We begonnen onze tocht bij slot Belvedere, wederom een prachtig paleis met mega grote tuinen. Daarna zijn we via een botanische tuin naar het Hundertwasserhaus gelopen.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset
Slot Belvedere

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Het Hundertwasserhaus is zeker een zeer bijzonder gebouw, maar het is haast onmogelijk om er een goede foto van te maken zonder dat er toeristen bij op staan. Die zijn er zo veel in Wenen.

Processed with VSCO with hb2 preset

Na onze lange wandeltocht hebben we als laatste een bezoek gebracht aan het stadspark, waar we het beeld van Johan Strauss hebben bewonderd en hebben genoten van een gratis concert van een straatartiest die opera zong.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Wenen. Stad van paleizen en stad van zo veel sfeer. Echt, als je nog een mooie bestemming zoekt voor een stedentripje, is Wenen zeker een goede optie!

4 gedachten over “Wenen, Oostenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: