Valkenburg, Limburg

Processed with VSCO with a6 preset

Afgelopen dagen stonden in het teken van volop genieten van de eerste warme dagen en de Limburgse natuur en waar kan dit nou beter dan in het pittoreske Valkenburg?

Valkenburg, voor velen van de lezers waarschijnlijk een hele reis, maar voor ons ligt het stadje eigenlijk om de hoek. Het is letterlijk maar tien minuten met de trein. En toch was ik er nog maar een keer eerder geweest. Jammer hoor, want wat is het een gezellig stadje en vooral, wat kun je er fijn wandelen. Jullie raden vast al waar wij ons mee bezig hebben gehouden…

Processed with VSCO with hb2 preset

Wij hebben onze flinke wandelstappers aangetrokken en hebben zo’n tien kilometer door de omgeving van Valkenburg gewandeld.

Tijdens het eerste deel van de wandeling liepen we op een paadje langs de Geul, een van de bekendere beken in Zuid-Limburg. Het was nog redelijk vroeg dus we hebben volop genoten van de eerste zonnestralen en het warme licht.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Als snel leidde de wandelroute ons naar een steil pad omhoog dat ons naar de ‘Kluis’ bracht. Dat is een kapelletje op een berg waar in twee en halve eeuw zo’n 16 kluizenaars hebben gewoond; een indrukwekkend gebouwtje en met een nog mooier uitzicht.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Het wandelpad liep vervolgens weer verder door de berg af naar het spoor richting Schin op Geul. Vanaf daar liepen we door weilanden richting de heuvels achter Valkenburg. Wat is de natuur hier ontzettend mooi en wat wonen we toch in een mooie omgeving. De natuur lijkt juist op die eerste zonnige dagen nog meer tot haar recht te komen: vogels die volop fluiten die volop genieten van de ontspringende natuur.

Tunneltje bij Schin op Geul

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Het laatste deel van de wandeling leidde ons langs Kasteel Schaloen en Kasteel Oost weer richting het centrum van Valkenburg

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Wat heb ik intens genoten om weer eens buiten te zijn, te genieten van de natuur en lekker in de weer te zijn met mijn camera. Hopelijk volgen er snel nog meer van zulke momenten, want ik merk dat het me erg goed doet om hier mee bezig te zijn. Dus ja, hopelijk tot snel!

3 gedachten over “Valkenburg, Limburg

  1. Het is nu dubbel genieten met Benjamin samen, mooie foto,s en een leuk verslag, wij kennen Valkenburg ook, zijn er ook geweest toen we veel in Maastricht gelost hebben, zand , tegenover de stad Maastricht.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: