Valencia, Spanje

Hoewel twee weken terug de zon ook volop scheen in Nederland, zocht ik samen met mijn medebestuurders van Lux ad Mosam de warmte toch wat zuidelijker, namelijk onder de Spaanse zon. We brachten onze Sine Regno, onze ‘verplichte’ bestuursvakantie, door in Valencia, de stad van de sinaasappelen en paella, van smalle straatjes en immense kathedralen, van oud en modern.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Onze week bestond vooral uit eindeloos ronddwalen door de straten en parken van de stad, een dag volop genieten op het strand en vele uren op terrassen.

Op de eerste dag zijn we het centrum in gegaan en moesten we allereerst op schoenenjacht voor een iemand, want haar schoenen waren die nacht uit het portiek gejat. Toen die jacht geslaagd was, hebben we een tijdje door de stad gelopen, zijn we hier en daar een gebouw ingegaan en uiteindelijk neergeploft op een terras in de zon naast de grote kathedraal van Valencia.

Processed with VSCO with a6 preset
Links is het Plaza de Toros, de arena waar stierengevechten plaatsvinden. Rechts het centraal station.
Processed with VSCO with hb2 preset
Het gemeentehuis van Valencia

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset
Uitzicht vanaf het balkon van het gemeentehuis

Na een tijdje op het terras te hebben gezeten, heb ik om de kathedraal heen gewandeld en later ook nog de binnenkant van het immense gebouw bezocht. Het is een gebouw met zo veel geschiedenis. Het begon als een tempel waarin verschillende goden werden vereerd, toen werd het een kapel, in de achtste eeuw was het een grote moskee en in de dertiende eeuw hebben ze er weer een kathedraal van gemaakt. Hierdoor zijn er veel verschillende bouwstijlen terug te zien.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

De buitenkant van de kathedraal is indrukwekkend, maar de binnenkant misschien nog wel meer. Wat een pracht en praal, ik heb mijn ogen uitgekeken. Een aantal grote kunstschatten zijn hier terug te vinden en waar de kerk misschien wel het meest bekend om is, is dat ze beweren de Holy Grail te hebben, de drinkbeker waaruit Jezus tijdens het laatste avondmaal uit gedronken heeft.

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset
De kathedraal in de avond

Woensdag bestond uit zon, zee en strand. Het was zo’n 23 graden dus een prima temperatuur om in zwemkleding op het strand te liggen en een beetje bij te bruinen. En we hebben zelfs nog gezwommen in de zee, al was dat nog wel heel koud. Wederom is dag afgesloten met een drankje op het terras. Dit keer zaten we bij een restaurantje met uitzicht op de haven en een ondergaande zon.

Processed with VSCO with hb2 preset

Waar eerder de rivier de Turia stroomde, is er nu een grote groenstrook midden in Valencia, eigenlijk een heel groot stadspark. Dit is ook de plek waar ‘la Ciudad de las Artes y las Ciencias’ is gebouwd, ‘De stad van kunst en wetenschap’. De gebouwen die hier te vinden zijn, zijn echt het tegenovergestelde van de gebouwen die in het oude centrum te vinden zijn. Het zijn echter ook de gebouwen waar Valencia bekend om staat. Je kunt eindeloos dwalen door dit grote park en er is genoeg te doen. Dat is dan ook wat we een dag hebben gedaan (die uiteraard is afgesloten op een terras).

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

De laatste dag zijn we weer richting het oude centrum gegaan, want er was nog iets wat we heel graag wilden bezoeken: de markthal van Valencia. Nou, dit gebouw was zeker een bezoekje waard. De hal op zichzelf was prachtig en de markt zelf was ook een hele belevenis: er waren voornamelijk veel ‘kramen’ met voedselproducten. Van fruit en groente tot olijven en ham, maar ook van Spaanse wijnen en souvenirs tot koffiebonen en chocola.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Naast de markthal is er een oude zijdehal, de ‘la Lonja de la Seda, een hal waarin vroeger de zijdehandel plaatsvond, maar die ook zeker vanwege de bouwstijl een bezoekje waard is.

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with a6 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERAProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Het oude centrum is rijk aan smalle straatjes met gekleurde huisjes en balkonnetjes vol met planten en wat is er leuker dan hier eindeloos door heen te dwalen?

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERAProcessed with VSCO with a6 preset

Om de dag compleet te maken, hebben we nog een toren beklommen waar vanaf je een heel mooi uitzicht over de stad hebt dat zeker de moeite waard is om te bekijken.

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Uiteraard is onze week in Spaanse stijl afgesloten, met Spaanse wijn en tapas op een typisch Spaans terrasje. Het was echt een week van tot rust komen en het ontdekken van de kleine straatjes, de immense kathedraal, de pleinen, de terrasjes, de zee, het strand en de Spaanse keuken. En wat was het fijn om dit in het mooie Valencia te doen.

 

2 gedachten over “Valencia, Spanje

 1. Hoi Linda,

  Dank je wel voor de prachtige foto s met alle belevenissen.
  Zo te lezen hou je wel van reizen.
  Lukt het nu weer om te studeren?
  Hier gaat alles zijn gangetje.

  Een hartelijke groet en een knuffel van opa en oma Herweijer.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: