Lübeck, Duitsland

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with hb2 preset

Lübeck in Duitsland: de stad waarin ik de komende vijf maanden woon, omdat ik hier mijn taalstage loop. En waar kan ik beter de taal leren dan bij het VVV van deze prachtige stad?

Lübeck, dé koningin van de Hanzesteden, stad van de 7 grote torens, kleine hofjes, grote kerken en middeleeuwse gebouwen. Om jullie een kleine indruk van de stad te geven, heb ik alle uit alle foto’s die ik tot vandaag gemaakt heb een selectie gemaakt.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Zoals ik eerder schreef, loop ik de komende vijf maanden stage bij het VVV van de stad. Dat heeft meerdere voordelen, want daar krijg ik niet alleen de mogelijkheid om veel te leren van de Duitse taal, maar ook van de stad Lübeck en alles wat ze te bieden heeft. Afgelopen week was mijn eerste week en hoewel die niet altijd even soepel en makkelijk ging, kan ik al wel zeggen dat ik heb geleerd. Het Duits horen en spreken is erg intensief, omdat alles in mijn hoofd vertaald moet worden, maar ik hoop en verwacht eigenlijk ook wel dat dat in de komende weken alleen maar beter gaat.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Ik kijk ernaar uit om de stad beetje bij beetje steeds beter te leren kennen; de kerken en de musea te bezoeken, de kleine straatjes en hofjes te ontdekken en vooral de stad mij eigen maken. Na een week kan ik nog niet zeggen dat de stad mij eigen is of dat het zo voelt. Ik merk dat ik echt mijn draai hier nog moet vinden en dat kost nou eenmaal wat tijd (en soms wat tranen).

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Het is gek om helemaal in m’n eentje te zijn en als het ware een nieuw leven op te bouwen: nieuwe contacten krijgen, een nieuw eigen plekje creëren en een nieuwe stad leren kennen. Het is soms moeilijk om zo ver  weg te zijn van iedereen die me vertrouwd is, mijn familie, mijn vriend en vrienden. Gelukkig heb ik wel een fijne, lichte kamer met uitzicht op de stad (ik kan alle 7 kerktorens vanuit mijn raam zien!) die ik al wel heb kunnen omtoveren tot mijn eigen plekje.

Processed with VSCO with hb2 preset

Elke avond zie ik de zon achter de kerktorens onder gaan. En elke avond is het weer een ander gezicht.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Een aantal van die kerken heb ik al van binnen bekeken. Ik kon er namelijk vandaag gratis in, omdat het open monumentendag is in Lübeck. Wellicht ga ik op een andere zondag een van de diensten bezoeken.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Stay tuned! Ik hoop snel een nieuwe blogpost te schrijven over mijn avonturen en ervaringen in Lübeck 🙂

 

7 gedachten over “Lübeck, Duitsland

 1. Hoi Linda,

  Wat een prachtige foto s heb je gemaakt. Het is volgens mij een hele mooie stad.
  Je bent s avonds toch wel heel erg moe ? Te luisteren naar en te spreken in een andere
  Taal is slopend. Ik hoop dat je wel kunt slapen, en dat je je niet al te alleen voelt.
  Ik vind het fijn iets van je gehoord te hebben. Ik wens je veel sterkte voor de nieuwe
  Week. Je bent niet echt alleen hoor, want er is er Een die altijd bij je is.

  Hartelijke groetjes en een knuffel van oma Herweijer.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat weer een mooie foto.s. Dat hoef je daar gelukkig niet opnieuw te leren. Sterke ermee. En ik kijk uit naar de volgende fotosessie. Deze waren al heel mooi. Groetjes tante Bep

  Geliked door 1 persoon

 3. Ha Linda, Wat een prachtige fotoserie heb je gelijk op je eerste dag al gemaakt! Je hebt een mooie hobby waar je anderen van kunt laten mee genieten. Lubeck is inderdaad een mooie stad waar je vast nog veel meer mooie plekjes zal vinden om je camera op te richten Ik merk dat het wel een hele overgang voor je is om je daar thuis te voelen, maar alle begin is moeilijk. Je hebt er een stageplek gevonden waar je heel veel kunt leren, met mooi afwisselend en leerzaam werk. Daar gaat het tenslotte om! Fijn dat je daar zo positief over schreef. Je bent al vaker in moeilijke omstandigheden staande gebleven! in het begin was Limburg ook niet makkelijk . Je bent een doorzetter! Hier is alles nog prima. We hebben een mooie bruiloft van Maurice en Hanneke gehad. Een prachtig bruidspaar, het was wel een beetje koud maar de regen viel mee. Het beste hoor Hartelijke groeten van oma

  mooi afwisselend werk

  >

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Linda,

  Misschien krijg je dit bericht 2 keer, maar er stond dat de email niet verstuurd was, dus doe ik nog een poging.
  Wat een prachtige foto s heb je gemaakt. Het is een heel mooie stad.
  Je bent s avonds wel moe zeker?
  Want luisteren naar en spreken in een andere taal is heel vermoeiend.
  Ik vind het fijn iets van je te horen en wens je veel sterkte voor de toekomst.
  Je bent niet echt alleen hoor, want er is er Een die altijd bij je is.

  Lieve groeten en een kus van oma Herweijer.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: