Herfstig Lübeck

Negen weken. Al negen weken zijn voorbij sinds het begin van mijn buitenlandstage in het Duitse Lübeck. Negen weken vol van vele uiteenlopende emoties, maar vooral ook van settelen. Want ik kan echt zeggen dat ik steeds meer van Lübeck ga houden. Ik begin de stad steeds beter te kennen en voel me thuis in de inmiddels bekende straten van de binnenstad en vooral ook in mijn kamer. Natuurlijk helpt het ook dat mijn Duits steeds beter wordt, waardoor het contact met collega’s, huisgenoten en mensen in de kerk ook gemakkelijker gaat.

Processed with VSCO with a6 preset

In die negen weken tijd, heb ik veel meegekregen van de seizoenswissel. Ik heb de bladeren aan de bomen langs de Trave langzaam zien verkleuren en de dagen korter zien worden. In de eerste weken kon ik elke avond vanuit mijn slaapkamerraam de zon onder zien gaan achter de vele kerken en torens. Inmiddels is het al donker als ik thuis kom uit stage.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with VSCO with hb1 preset

De afgelopen dagen begonnen koud, maar de dagen zelf waren prachtig. Ook vandaag was zo’n dag. Aangezien ik vrij was, vond ik het dus tijd om op pad te gaan met mijn camera om toch nog wat herfstplaatjes van Lübeck te schieten voordat alle bomen kaal zijn. Uiteraard ga ik die nu met jullie delen 🙂

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Op de foto’s hierboven is de toren van de St. Jakobi kerk te zien. Van de zeven grote torens in Lübeck is het misschien niet de meest imposante toren, maar ik vind hem persoonlijk wel de mooiste.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

De oude binnenstad van Lübeck is gebouwd op een eiland, waardoor je voor een groot deel in de omliggende parken langs de Trave kunt wandelen met hier en daar een heel mooi uitzicht op Lübeck. Het zonlicht deed vanmorgen het water schitteren en liet de kleuren van de bladeren aan de bomen nog intenser uitkomen. Deze ochtenden zijn mijn favoriete ochtenden; ik kan er zo van genieten!

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Op de foto’s hierboven kunnen jullie zien wat mijn favoriete beeld is van Lübeck: de straat aan de Obertrave met haar gekleurde huizen en de imposante Dom op de achtergrond.

Kenmerkend voor Lübeck: de ‘Holstentor’

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Ik ben echt heel blij met de stad waarin ik een stage heb gevonden. Ik geniet echt van Lübeck, haar kleine straatjes, vele torens, idyllische huisjes en imposante gebouwen. Komende paar weken heb ik elk weekend bezoek uit Nederland, dus dan kan ik het ook in het echt aan anderen laten zien.

Heilgen-Geist-Hospital 

Vertel me, wat vinden jullie nou zelf; als je de foto’s ziet, wil je toch niets lievers dan deze stad in het echt ontdekken?

 

 

6 gedachten over “Herfstig Lübeck

 1. Ha Linda. Het past helemaal bij jou om zulke prachtige foto’s te maken en er zulke leuke opmerkingen bij te schrijven. Tussen de regels door voel je de liefde voor de natuur in de mooie stad.
  Leuk dat je bezoek uit Nederland krijgt, dan kunnen ze met je mee genieten.
  Maar hier thuis geniet ik er ook van hoor!
  Liefs, oma

  Geliked door 1 persoon

 2. Het lukt weer niet. Ik had een reactie geschreven en moest e-mailadres invullen + mijn naam, en website. Dat laatste kon ik niet . Wat is website? En nu is alles weer weggewist. Maar in elk geval: prachtige foto’s en leuke , enthousiaste bijschriften! Ik heb er weer van genoten, wat een schitterende natuur. Leuk dat je bezoek krijgt! Het beste hoor! Liefs oma

  >

  Like

 3. Hé, nu staat het er toch op. Nog bedankt dat je me geschreven hebt hoe ik de puntjes op de e moet zetten! Simpel , maar je moet het wel weten.

  >

  Like

 4. Hoi Linda,

  Het zijn inderdaad schitterende plaatjes. Fijn dat je het inmiddels goed naar je zin hebt.
  Geniet van je a.s. Bezoek uit Nederland. Hier gaat alles zijn gangetje. Ik mis je wel hoor.

  Hartelijke groeten en een kus van oma Herweijer.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: