Travemünde en de laatste weken in Lübeck

Hier ben ik weer, wederom vanuit het Duitse Lübeck. In de afgelopen weken ben ik weer veel op pad geweest met mijn camera. En met vrienden, want in november had ik elk weekend bezoek uit Nederland. Vrienden die bijvoorbeeld met de auto kwamen dus waardoor we ons niet alleen beperkt hebben tot het bezichtigen van Lübeck, maar ook een bezoekje hebben gebracht aan Travemünde, een stadje aan de Oostzee zo’n 25 kilometer van Lübeck vandaan. Deze blog bevat dus voornamelijk foto’s van dit plaatsje.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Travemünde behoort tot de oudste badplaatsen van Duitsland. ’s Zomers zijn er veel buitenlandse toeristen te vinden, maar voornamelijk ook veel Duitsers. De meesten komen uit de grotere Duitse steden zoals Hamburg en Berlijn. Aan de gebouwen in het stadje is te zien dat het plaatsje al lang bewoond wordt. Daarnaast heeft Travemünde ook de oudste vuurtoren van Duitsland!

‘old meets new’: de oude vuurtoren en een nieuw hotel

Travemünde heeft een gezellige strandboulevard, een pier en een breed strand. Ook is er een grote haven van waar schepen richting Scandinavië en Rusland vertrekken. Het is een mooi gezicht om de grote schepen de haven uit te zien varen richting zee.

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset
De ‘TRelche’ die vanuit Scandinavië zijn gekomen om in de vele korte, donkere dagen wat licht te brengen…

Processed with VSCO with hb1 preset

Ook de omgeving van Travemünde is erg mooi. Zo heb je aan de andere kant van de rivier de Trave een groot natuurgebied liggen met lange stranden, en aan de kant van Travemünde steile kusten met mooie natuur.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

De dag was mistig en koud, maar dat deed de kleuren van de herfst niet minder fel lijken. Sterker nog, het geel-oranje-rood van de bladeren leken licht te geven tegen de mistige, ijzige lucht aan.

Uiteraard zal ik ook nog wat mooie plaatjes delen van Lübeck. En ik zal ook proberen even een update te geven over mijn leven hier.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset
Zo mooi, de kleuren van de bakstenen gebouwen tegen de felblauwe lucht…

November is voorbij gevlogen, mede doordat ik elk weekend bezoek uit Nederland had en afgelopen weekend zelf een aantal dagen in Nederland was. Dat was ook echt wel heel fijn, vooral om weer even onder vrienden en familie zijn en al het contact in het Nederlands te laten verlopen. Daardoor moest ik ook echt weer even schakelen toen ik weer terug in Lübeck was. Ik moest weer in komen qua taal, maar ook qua focus op stage. Ik merk dat ik stiekem toch ook echt wel uitzie naar het einde van mijn stage en dat ik de weken aan het aftellen ben. Dat is niet per se negatief (ik heb geen heimwee). Sterker nog, ik heb het echt naar mijn zin op stage en ik zit lekker in mijn taal en mijn ritme, maar ik mis vooral mijn sociale leven in Nederland, mijn vrienden, familie en de studentenvereniging. Ook zijn er meerdere dingen om naar uit te kijken als ik weer terug in Nederland ben, zoals een nieuw woonplekje.

Tegelijkertijd ben ik me er ook van bewust dat ik echt nog maar een paar weken in Lübeck doorbreng en dat vind ik ergens ook heel jammer. Want ik ben die afgelopen maanden van deze stad gaan houden, van de mensen hier, van het uitzicht vanuit mijn kamerraam. Nee, daar kan ik geen genoeg van krijgen. Dus ik ga vooral proberen te genieten van die laatste paar weken, van die paar weken stage, van mijn burgerlijke ritme (dat kan ik namelijk wel vergeten als ik weer terug in NL ben haha), van de kerk hier, van de wandeling door de straten van Lübeck naar stage, van de zeven torens, van de vele luidende kerkklokken op zondagmorgen, van Lübeck.

Daarom nog maar wat foto’s van deze fijne stad…

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

 

Eén opmerking over 'Travemünde en de laatste weken in Lübeck'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: