Dresden, Duitsland

Toen ik zojuist mijn blog weer eens opende, schrok ik. Het is al wel weer heel lang geleden dat ik iets van me heb laten horen. Nu is het ook wel zo dat er in de afgelopen drie maanden (!) het een en ander in mijn leven is veranderd. Zo heb ik mijn stageperiode in Lübeck goed afgesloten, ben ik verhuisd naar mijn eigen studio in Maastricht en is studeren na anderhalf jaar weer realiteit.

Maar. Jep, er is een leuke maar. Mijn camera en ik hebben ook zeker niet stilgezeten/stilgelegen. Een aantal weken terug zijn we namelijk op reis geweest naar Dresden. De reden: een reis met de hele studentenvereniging ter gelegenheid van ons tienjarig bestaan.

Processed with VSCO with hb2 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Processed with VSCO with hb2 preset

Hier hebben we niet alleen genoten van alles wat Dresden te bieden heeft, maar ook van de prachtige natuur in de omgeving van de stad.

Dresden staat denk ik bij de meeste mensen bekend als de stad die tijdens de Tweede Wereldoorlog helemaal is platgebombardeerd. Daardoor zou je denken dat de historische sfeer in de stad verdwenen is, maar de veel van de oude historische gebouwen zijn weer in ere hersteld. Daardoor kijk je echt je ogen uit. Daarnaast heb je ook een nieuwer deel in de stad dat echt een hipster-vibe uitstraalt. Daar vind je overal leuke eettentjes, barretjes, alternatieve winkeltjes etc.

De stad deed me zelf een beetje denken aan Wenen, alleen dan in het klein. En dat is geen gekke vergelijking als je naar de volgende foto’s kijkt:

Processed with VSCO with hb2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERAProcessed with VSCO with hb2 preset

Een aantal van mijn favoriete plekken in de Altstad. Allereerst de Frauenkirche op de Neumarkt , tevens denk ik ook het meest bekende bouwwerk in Dresden. En die bekendheid is terecht. De kerk is namelijk helemaal vanuit het puin weer opgebouwd. Dat zou je zeker niet zeggen als bij het zien van het gebouw…

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Daarnaast vond ik de zogenaamde Fürstenzug (optocht der vorsten) erg bijzonder. Ik denk dat de beelden voor zich spreken:

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Op de lange muur is een indrukwekkend mozaïekwerk te zien, waarop verschillende vorsten staan afgebeeld die over Dresden hebben geregeerd.

Niet alleen de stad heeft indruk op me gemaakt. Ook de omgeving waarin ze is gelegen is prachtig. Op een klein uurtje rijden vanaf Dresden ligt de Sächsische Schweiz, een natuurgebied met grote rotsformaties waar je heerlijk kunt wandelen. Dat hebben we uiteraard gedaan.

Processed with VSCO with hb2 preset

De wandelpaden lopen niet om de rotsformaties heen, maar er gewoon recht overheen. Soms via trappen zo stijl als een ladder en soms zo smal dat je niet met z’n tweeën naast elkaar kunt lopen. Voor mij een unieke manier van wandelen.

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Het was jammer dat het weer wat somber en koud was, maar we hebben hoe dan ook genoten van de uitzichten, van de ruisende bomen in het bos, de mistflarden die tegen de rotsformaties aan waaiden en het dunne laagje sneeuw dat hier en daar de bodem wit deed kleuren.

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Al met al, het is duidelijk dat Dresden een heerlijke stad is om lekker in rond te struinen, te genieten van oud en nieuw, maar tegelijkertijd ook een uitvlucht biedt: de Sächsische Schweiz. Een plek om te herinneren en te onthouden…

Processed with VSCO with hb2 preset

5 gedachten over “Dresden, Duitsland

 1. Hoi Linda,
  Sorry dat ik niet eerder wat van me heb laten horen. Dat kwam zo. De Ipad gaf niet aan
  Dat er een email binnen kwam. Coen moest even wat voor opzoeken en die zei, oma
  Er zijn berichtjes binnengekomen. Dus heb ik nu al je mooie foto s bekeken. En heb
  Ik ook Benjamin zijn nieuwe plekje gezien. Mooi hoor. Verder heb ik geen nieuws.

  Hartelijke groeten en een knuffel op afstand van oma H. Natuurlijk ook voor
  Benjamin.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: