Het Limburgse Heuvelland

Het Limburgse heuvelland. Volgens mij heb ik al wel vaker lovend geschreven over haar prachtige natuur, glooiende landschap, kabbelende beekjes en mooie vergezichten. Nou, ik ga het gewoon weer doen 🙂

LSHeuvelland6
Uitzicht vanaf de Sint Pietersberg

De laatste tijd geniet ik zo erg van de natuur buiten, vooral in de afgelopen maanden waarin de muren van mijn kamer soms op mij af leken te komen en ik daarom vaak bewust de keuze maakte om naar buiten te gaan. Even wandelen in het park of op de Sint Pietersberg, of fietsen door het heuvelland op mijn nieuwe racefiets. Ik heb volgens mij nog nooit zo bewust de natuur tot bloei zien komen. 

Inmiddels heb ik al heel wat kilometers met mijn racefiets erop zitten, en had ik zin om eens in alle rust te genieten van de natuur. Gelukkig kwam mijn moeder een aantal dagen geleden op bezoek, dus konden we met de auto het heuvelland in om daar vervolgens een wandeling te gaan maken. 

We hebben de auto geparkeerd bij Vijlen en zijn vanaf daar een route gaan volgen. De route hadden we op internet gevonden, dus we moesten de hele tijd op onze telefoons kijken wanneer en waar we af moesten slaan. Daar waren we al snel klaar mee, dus zijn we op ons gevoel een route gaan wandelen. Nou, dat ging met hier en daar een omweggetje, helemaal prima. 

LSHeuvelland5
Uitzicht op Vijlen. De kerk in Vijlen is de hoogstgelegen kerk van Nederland!

De natuur is momenteel zo intens van kleur. Het groen van de bomen en het geel, roze, blauw, paars van de bloemen is zo fris. 

LSHeuvelland13
Velden vol boterbloemen

LSHeuvelland8
Tussen de bomen is er een zee aan varens en bloemenpracht

De wandeling leidde ons door het bos, weides vol bloemen en langs mooie vergezichten. Wandelen met mijn moeder staat gelijk aan avontuur. Uiteraard waren we op een gegeven moment het wandelpad dat door een weide liep, kwijtgeraakt, waardoor we of over een hek met prikkeldraad moesten klimmen of weer helemaal terug moesten lopen. We zijn, zoals vanzelfsprekend, voor de meest avontuurlijkste weg gegaan: het hek met prikkeldraad. Wonder boven wonder was het niet eens mijn moeder die zich aan het prikkeldraad verwondde, maar ik. Gelukkig was de schade niet te erg – twee kleine wondjes op mijn knie.

LSHeuvelland10LSHeuvelland7LSHeuvelland9

De wandeling leidde ons ook (enigszins doelbewust) langs de Wingbergerhoeve in Camerig. Dit is dé plek waar je in Zuid-Limburg ijs kunt eten. Kleine porties kennen ze niet, maar lekker ijs, heerlijke slagroom en een flinke schep vers fruit zeker wel. Dikke tip!

In het laatste deel van de wandeling liepen we langs de Geul weer terug richting Vijlen. Vooral op dit deel van onze wandeltocht konden we genieten van mooie vergezichten.

LSHeuvelland14LSHeuvelland12LSHeuvelland11

Eenmaal terug in Vijlen, voelden we onze benen wel hoor. We hebben toch zo’n 13 kilometer gewandeld. Als beloning (en omdat het lekker is) hebben we thuis pizza besteld en heerlijke wijn gedronken. Oftewel, een prima dag in het bourgondisch, heuvelrijke zuiden. 

LSHeuvelland15

Lindabos

5 gedachten over “Het Limburgse Heuvelland

 1. Mooi Linda!
  Gezellig samen met die avontuurlijke moeder van je!
  Gave foto’s ook, mis alleen een selfie van jullie saampjes;)
  Liefs, Carola

  Like

 2. Lieve Linda, Wat heb je me weer een plezier gedaan met je verslag en de foto’s. Zo hoef ik er zelf niet op uit!
  Maar nu ik al zo lang alleen maar rondjes in de buurt loop besef ik dat ik toch wel heel wat mis, al geniet ik wel van mijn eigen tuin.
  Liefs, oma vd Spek

  Like

 3. Hoi Linda,

  Het was weer genieten van je foto s met bijschrift, prachtig.
  Wel een hele wandeling 13 kilometer. Maar wel heerlijk zo in de natuur.
  Ik ben vandaag een rondje met Wilma in de polder wezen lopen van 7 kilometer.
  Ook fijn.
  Een lieve groet van oma H.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: