Uit mijn leven

De Vennbahn: op de fiets van Aachen naar Troisvierges

Ooit gehoord van de Vennbahn? De Vennbahn is een fietspad van 125 kilometer dat van Aachen naar Troisvierges (noord-Luxemburg) loopt, een fietspad met een verhaal. De letterlijke vertaling van ‘Vennbahn’ is spoorweg van de Venen. Uit deze naam blijkt dat de Vennbahn oorspronkelijk dus een spoorweg was tussen Aachen en Troisvierges, aangelegd ten tijde vanMeer lezen over “De Vennbahn: op de fiets van Aachen naar Troisvierges”

Het Limburgse Heuvelland

Het Limburgse heuvelland. Volgens mij heb ik al wel vaker lovend geschreven over haar prachtige natuur, glooiende landschap, kabbelende beekjes en mooie vergezichten. Nou, ik ga het gewoon weer doen 🙂 De laatste tijd geniet ik zo erg van de natuur buiten, vooral in de afgelopen maanden waarin de muren van mijn kamer soms opMeer lezen over “Het Limburgse Heuvelland”

Dresden, Duitsland

Toen ik zojuist mijn blog weer eens opende, schrok ik. Het is al wel weer heel lang geleden dat ik iets van me heb laten horen. Nu is het ook wel zo dat er in de afgelopen drie maanden (!) het een en ander in mijn leven is veranderd. Zo heb ik mijn stageperiode inMeer lezen over “Dresden, Duitsland”

Kerststad van het noorden

Nog nooit heb ik me zo verwant gevoeld met het liedje ‘I’ll be home for Christmas’ als nu, zittende in de trein vanuit het hoge Duitse noorden richting Nederland. De trein is Hamburg inmiddels gepasseerd en terwijl die gestaag doorrijdt richting Bremen en Osnabrück, laat ik logischerwijze Lübeck met elke minuut een stukje verder achterMeer lezen over “Kerststad van het noorden”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

%d bloggers liken dit: